Tussenjaar voor docenten #HOEDAN?

Werken in het onderwijs is geweldig! Het verschil kunnen maken in de wereld van een jong mens geeft je een gevoel van voldoening / zingeving. Het is prachtig om te zien hoe een jong mens zich stap voor stap ontwikkelt en steeds zelfstandiger wordt. Het is mooi om steeds meer los te kunnen laten. De ontroering die je voelt als jouw leerlingen klaar zijn voor de volgende stap en de school verlaten. Dit is elk jaar weer een bijzonder moment... Maar wat als je hier niet meer van kunt genieten? Wat als je deze emotie niet meer zo intens voelt en je 's ochtends geen zin hebt om aan het werk te gaan? Draait jouw werk nog wel echt om de leerling of heb je het gevoel dat je vooral aan heel hard aan het werk bent om het systeem draaiende te houden zodat 'men' tevreden blijft?

Klaas is 43 jaar en geeft al ruim 15 jaar les op een MBO school. Hij geeft les in niveau 3 en 4 waar hij vooral de examenklassen heeft. Hij merkt dat hij de laatste tijd steeds minder zin heeft om naar zijn werk te gaan. Na zo veel jaar hoeft hij zijn lessen niet meer echt voor te bereiden en draait hij vaak op de automatische piloot. De leerlingen lijken steeds minder gemotiveerd. Ze hangen in de banken en zitten het uur uit. Echte ordeproblemen heeft hij nooit gehad. De scores van de leerlingen zijn voldoende maar er zit echt meer in als ze hun best zouden doen. In de 15 jaar dat hij voor de klas staat heeft hij regelmatig te maken gehad met weer een ‘nieuwe’ onderwijsvisie. Het lijkt of voor elk cohort andere regels gelden. Klaas denkt er steeds vaker over na om echt iets anders te gaan doen. Maar ja… wat dan? Studeren met 2 kleine kinderen in huis ziet hij ook niet echt zitten. Hoe moet dat dan met zijn inkomen? Maar van de gedachte nog 25 jaar door te moeten zakt de moed hem ook in de schoenen!

Herken jij jezelf in het verhaal van Klaas en wil jij jouw situatie veranderen maar heb je geen idee hoe je dit aan moet pakken? Wij helpen je de situatie objectief van een afstandje te bekijken. Tijdens het traject ontdek je welke keuzes er te maken zijn en hoe je dit gaat aanpakken. Je ontdekt hoe jij wil dat jouw leven er op dit moment moet zien. We leren je welke stappen je moet zetten om dit ook te bereiken. Aan het eind van het traject heb jij weer het stuur in handen en controle over jouw (werkende) leven.

Vragen?

Start de Inspiratiemotor!

Herken jij jezelf in de situatie van Klaas? Wil jij ook weer plezier en passie in je werk? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.