Loopbaankeuzes

Ben je niet meer tevreden met jouw baan en/of situatie? Doe er iets aan!

Herken jij jezelf in het verhaal van Klaas?

Klaas is 43 jaar en geeft al ruim 15 jaar les op een MBO school. Hij geeft les in niveau 3 en 4 waar hij vooral de examenklassen heeft. Hij merkt dat hij de laatste tijd steeds minder zin heeft om naar zijn werk te gaan. Na zo veel jaar hoeft hij zijn lessen niet meer echt voor te bereiden en draait hij vaak op de automatische piloot. De leerlingen lijken steeds minder gemotiveerd. Ze hangen in de banken en zitten het uur uit. Echte ordeproblemen heeft hij nooit gehad. De scores van de leerlingen zijn voldoende maar er zit echt meer in als ze hun best zouden doen. In de 15 jaar dat hij voor de klas staat heeft hij regelmatig te maken gehad met weer een ‘nieuwe’ onderwijsvisie. Het lijkt of voor elk cohort andere regels gelden. Klaas denkt er steeds vaker over na om echt iets anders te gaan doen. Maar ja… wat dan? Studeren met 2 kleine kinderen in huis ziet hij ook niet echt zitten. Hoe moet dat dan met zijn inkomen? Maar van de gedachte nog 25 jaar door te moeten zakt de moed hem ook in de schoenen! Veel mensen voelen zich als Klaas. Dit zijn niet alleen docenten. Het is belangrijk om niet met dit gevoel rond te blijven lopen. Het komt niet ten goede van je humeur, je gezondheid, je gezin en ook niet van je werkgever. Omdat Klaas zich steeds vaker ziek moet melden geeft zijn teamleider aan dat er iets moet gebeuren. Of herken jij jezelf in het verhaal van Janneke?

Janneke is, net als Klaas, ook begin 40 en moeder van 3 kinderen. Ze heeft na de middelbare school haar mbo opleiding bij Schoevers gedaan en heeft jaren als telefoniste en secretaresse gewerkt bij verschillende werkgevers. Dat werk vond ze niet moeilijk, ze kon het goed aan. Dat was in die fase van het leven heel fijn want een jong gezin kost veel aandacht en energie. Inmiddels zijn de kinderen groter en hebben ze hun moeder niet meer zo veel nodig. Janneke merkt dat ze uitdaging mist. Ze kan veel meer dan dat haar baan van 2 dagen van haar vraagt. Thuis heeft ze zo veel routine ontwikkelt dat daar alles op rolletjes loopt. De gedachte om iets heel anders te gaan doen komt geregeld in haar op. Maar als ze gaat brainstormen over de mogelijkheden loopt ze vast. Ideeën zijn er genoeg maar telkens roept een innerlijke stem: 'Ja maar.............' Vervolgens ploppen er 101 gedachten op waarom het beter is om alles bij het oude te laten. Inmiddels loopt ze al ruim een jaar rond met een ontevreden gevoel. 
Een quote door Inspiratiemotor op Facebook geplaatst kwam zo hard binnen dat ze besloot om contact op te nemen. Na een aantal coachingssessies voelt ze weer de uitdaging en pakt ze de mogelijkheden die op haar pad komen met 2 handen aan. De uitdaging, spanning en energie is weer terug in haar leven! 

Werkwijze

Elke persoon en elke situatie is anders....
Daarom werkt Xandra niet met een vast programma of stap voor stap met een vaste methode. Methodes zijn vaak ontworpen voor de gemiddelde mens. Maar omdat niemand gemiddeld is past het bij niemand echt goed. In de afgelopen jaren heeft Xandra haar rugzak gevuld met heel veel verschillende methodes. Op het juiste moment kan ze een onderdeel van een methode toepassen waardoor het wel goed aansluit bij de persoon en de situatie. 
We starten altijd met een gratis en vrijblijvend intake gesprek. In dit uur krijgt Xandra een helder beeld van de situatie, het probleem, de vraag en de wens. In de dagen na het gesprek schrijft Xandra ontwikkelplan met bijbehorende offerte. Meestal zijn er ongeveer 10 bijeenkomsten van 2 uur nodig om tot een antwoord op de ontwikkelvraag te komen. 
Lees meer over de manier van werken via onderstaande link:
Visie en methode

Ben je niet meer tevreden met jouw baan?

Start de Inspiratiemotor!

Ben jij toe aan verandering in jouw loopbaan? Sparren met een goede gesprekspartner helpt bij het maken van de juiste keuze.
Wil jij weten wat ik voor jou kan betekenen?
Bel of mail dan nu via de onderstaande knoppen.