Trainers

Aangenaam!

Bij Inspiratiemotor worden de rollen regelmatig omgedraaid. Docenten worden studenten en studenten worden trainers. Niet alleen omdat dit leuk en spannend is maar vooral ook omdat het ontzettend leerzaam is. Leerzaam voor alle partijen.

Studenten weten feilloos aan te geven wat een goede docent is en bij welke docent je de boel op stelten kunt zetten. Ze weten precies bij wie ze zich aan de regels moeten houden en bij wie het allemaal niet zo precies komt. Daardoor kan er in dezelfde klas maar met een andere docent een totaal verschillende groepsdynamiek ontstaan. Dat is niet nieuw maar van alle tijden.

Inspiratiemotor zet dit talent van studenten in om de docenten inzicht te geven in het ontstaan van situaties in een klas.

Dit kan bijvoorbeeld door het geven van Succeslessen in een bestaande klas met de eigen mentor. Ook hier wordt de klas gebruikt als spiegel. De leerlingen in de rol van trainer. Dit stimuleert volwassen gedrag bij de leerling. Hierdoor is het voor hen ook gemakkelijker om feedback op hun eigen handelen te ontvangen.

Xandra Koops heeft ook een aantal van haar eigen oud-studenten gevraagd om nu trainer te zijn bij Inspiratiemotor. Deze studenten hebben allemaal zelf de Succeslessen ervaren en kunnen, nu een aantal jaren later, heel goed aangeven wat ze hebben geleerd tijdens deze lessen en hoe een docent het verschil kan maken. 

Xandra Koops

Iedereen kent belangrijke keuzemomenten in het leven.  Soms weet je precies wat je moet doen. Op andere momenten is dit minder duidelijk en weet je niet meer welke keuze verstandig en de juiste is. Met hulp van Inspiratiemotor ontwikkel je samen een helder inzicht zodat een duidelijke route ontstaat. Na 23 jaar in het reguliere onderwijs ben ik gestopt om volledig voor mijn eigen bedrijf te gaan! Ik gun iedereen de ervaring die ik inmiddels heb: na een periode terugblikken en denken "Dit was inderdaad míjn koers, ik geniet van m'n bestaan!". 

Rol en expertise:

 • Oprichter Inspiratiemotor
 • Docent 
 • Coach en trainer
 • Rugzak vol methodes, juiste methode op het juiste moment.

Joke Nauw

Al jaren werk ik op scholen om docenten en leerlingen te ondersteunen. Daarnaast heb ik een eigen coachingspraktijk voor jongeren. De jongeren die mijn praktijk bezoeken hebben het, om verschillende redenen, lastig met volwassen worden. Ik help ze om zichzelf te ontwikkelen waardoor ze op school en privé gemakkelijker functioneren en ze hun eigen doelen behalen.

Rol en expertise:

 • Gedragsdeskundige
 • Act therapeut
 • Docentondersteuner
 • Coach en trainer
 • Rugzak vol methodes, juiste methode op het juiste moment.

Leo Hans

Hallo, mijn naam is Leo Hans. Met ervaring in het bedrijfsleven en in het onderwijs ben ik nu trainer en werk ik met allerlei teams. Hierbij spits ik me toe op gedrag en vooral hoe jij je gedraagt, waarom je dat zo doet en wat een ander daar van denkt. Er is namelijk maar een heel klein deel van ons gedrag waarvan we ons bewust zijn en de ander heeft daar vaak heel veel aannames over. Op de landkaart van de ‘Wereld van Verschil’ van Maps Tell, die negen vierkante meter groot is, ontdekken we bijvoorbeeld waarom je sommige dingen graag doet en waarom je moeite hebt met bepaalde personen. We reizen van het ‘Meer van Hetzelfde’ naar ‘Het Imposant Massief’ en nemen de veerboot ‘Relationship’ of de onderzeeër ‘Slagvaardig’ naar het eiland ‘Lef’. Graag ontmoet ik je ergens! 

Rol en expertise:

 • Maps Tell trainingen

Hilde Oosten

Dag! Ik ben Hilde Oosten, financieel coach en eigenaar van De Zaak Op Orde. Ik ondersteun mensen bij het op orde brengen van hun financiën. Ook verzorg ik workshops en trainingen op dit gebied. Veel mensen hebben een stukje maand over aan het einde van hun geld en het is mijn passie om dit om te draaien, zodat je geld overhoudt om je dromen waar te kunnen maken. Voor de Inspiratiemotor verzorg ik trainingen over geldzaken voor de deelnemers aan het Tussenjaar.

Rol en expertise:

 • Financiele coaching

Cindy van der Kaap

Hallo daar! Mijn naam is Cindy. In mijn 4e jaar op het mbo heb ik succeslessen gevolgd bij Xandra. Ik zat in die tijd in een moeilijke privé situatie. De lessen van Xandra hebben me in die tijd erg geholpen om mezelf hierover te uiten en te ontdekken wat ik wilde. Na dit schooljaar heb ik ervoor gekozen om een tussenjaar te nemen om veel te kunnen werken, nieuwe mensen te ontmoeten en na te denken over wat er in mijn leven speelde en waar ik naartoe wilde. Inmiddels ben ik begonnen met mijn droomopleiding aan de kunstacademie, heb een paar leuke bijbaantjes en ben ik samen gaan wonen. Mede dankzij Xandra heb ik voor mezelf duidelijk kunnen maken waar mijn doelen, dromen en mogelijkheden liggen. 

Rol en expertise:

 • Rollenspelacteur
 • Vormgever
 • Social Media
 • Studentenbuddy 

Laura van der Velden

Hallo, mijn naam is Laura! Ik heb bij Xandra succeslessen gevolgd. Daarbij ontdekte ik wat ik echt wilde na mijn mbo-opleiding: naar de kunstacademie! Wat ik aan docenten mee wil geven is dat het goed is om de persoonlijkheid van leerlingen mee te nemen in de (dagelijkse) lesstof. Het is goed om per les te bekijken wat de leerlingen nodig hebben. Als er een les is waar niemand zin in heeft zal iedereen ‘schijt hebben’ aan de les en je de rug toekeren.

Mijn advies om keuzes te kunnen maken; maak een lijstje met opties wat je in de toekomst (over 5 tot 10 jaar)] graag wil doen en bereiken. Maak daarnaast een lijstje met welke opleidingen je heel gaaf lijken om te gaan doen en ga met deze lijstjes aan de slag. Je gaat een soort van toekomstplannen maken, niet tot in detail, maar in grote lijnen. Zo zie je jouw doelen duidelijk op papier in plaats van vaag in je hoofd. Hang het aan de muur zodat je er elke keer naar kunt kijken. Misschien streep je af en toe een opleiding weg, maak je aanpassingen of schrijf je extra aantekeningen op je lijst. Hierdoor wordt de keuze zichtbaar gemakkelijker! 

Rol en expertise:

 • Studentenbuddy
 • Fotograaf
 • Vormgever

Stefan Alfons

Ik wil me graag aan jullie voorstellen. Mijn naam is Stefan Alfons en ik ben personal trainer en eigenaar van Totally in Shape, een personal trainingscentrum voor gewichtsbeheersing, kracht en conditie training, mental & lifestyle coaching en voeding advies in Groningen. Voor de Inspiratiemotor gebruik ik de methode Gewoon Doen! en zal ik me in de trainingen vooral richten op anders leren denken. Kijk voor meer informatie op www.totallyinshape.nl

Rol en expertise:

 • Methode 'Gewoon Doen!'

Sandra Tinge

Weet jij dat er altijd een keuze is? Zelfs als je geen keuze maakt, is dat de keuze die op dat moment het beste bij jou past. Hallo, mijn naam is Sandra Tinge en ik ben Coach in mijn onderneming SanTiKi Coaching. Loopbaan coaching volgens de CSI methode, is een van mijn specialisaties. Met Carrier Story Interview wordt gebruik gemaakt van Storytelling om zo te komen tot de basis die richting geeft aan jouw professionele loopbaan ontwikkeling. Daarnaast ligt mijn kracht in de individuele coach trajecten. Xandra en ik kennen elkaar al een aantal jaren en hebben de persoonlijke groei van elkaar gezien en ervaren. Voor Inspiratiemotor kan ik tijdens het tussenjaar met jou gaan werken aan een thema waar jij last van hebt en dat jou belemmert in jouw ontwikkeling. Inspiratiemotor vindt het belangrijk om deze mogelijkheid ook te kunnen bieden. De kosten van een individueel coachtraject vallen buiten de kosten van het tussenjaar.

Rol en expertise:

 • Individuele coaching mbv verschillende methodes

Vragen?

Start de Inspiratiemotor!

Wacht jij op verandering? Dan ben je verkeerd bezig. Inspiratiemotor biedt professionele coaching en begeleiding in het onderwijs en het bedrijfsleven. De programma’s voor studenten, docenten en bedrijven vind je op de site. Vragen, opmerkingen of benieuwd naar de mogelijkheden voor begeleiding op maat? Neem contact op!