Studiekeuzestappenplan online

zelfstandig aan de slag

Inspirerend

Verrassend

Duidelijk

Ontwerp zonder titel (35) (1)

Welk profiel kies jij in klas 3?

Zit jij in de derde klas van havo of vwo? Dan moet je dit jaar een profielkeuze gaan maken. Je kunt dan kiezen uit vier verschillende 'vakkenpakketten'. Dat kan heel lastig zijn als je nog niet weet wat je wil gaan studeren na de middelbare school. Natuurlijk wil je nu het juiste profiel kiezen zodat je later geen 'reparaties' hoeft te doen wanneer jij jouw vervolgstudie gevonden hebt.

Daarom is het belangrijk dat je nu al nadenkt over jouw studiekeuze.

In klas 3 hoef je gelukkig nog geen definitieve keuze te maken. Maar ook de profielkeuze moet je goed voorbereiden. Dat kan in de Online Omgeving van Inspiratiemotor. Door het doorlopen van het Studiekeuzestappenplan ontdek je welke richtingen bij jou passen. Hierdoor wordt het maken van jouw profielkeuze (en later jouw studiekeuze) een stuk gemakkelijker.

 

Zit je al in klas 4?

Dan is dit het moment om je voor te bereiden op jouw studiekeuze! 

In Havo 4 en VWO 5 is het verstandig om jezelf alvast voor te bereiden op jouw studiekeuze.  Wanneer je wacht tot het examenjaar geeft dit veel stress omdat je ook bezig moet zijn met het examen. Zeker wanneer het niet lukt om een leuke studie te vinden voel je dat de tijd gaat dringen. Keuzes die je maakt onder stress zijn vaak niet de beste keuzes. Het jaar voor je examenjaar is het beste moment om te beginnen met het voorbereiden van jouw keuze. Doorloop in dit jaar al het hele Studiekeuzestappenplan dan ga je zonder stress naar het examenjaar! En weet je zeker dat je op tijd bent voor studies met een loting.

academie op laptop

 

Werkwijze

Je doorloopt zelfstandig alle stappen van het Studiekeuzestappenplan. Dit doe je door het bekijken van filmpjes waarin Xandra elke stap heel duidelijk uitlegt. Na elk filmpje ga je aan de slag met de informatie en de opdracht die erbij hoort. Zo weet je precies wat je moet doen om die leuke studie te vinden die écht bij jou past! Het is verstandig om dit samen met (een van) jouw ouders te doen. Zeker wanneer je nog in klas 3 zit kan het heel lastig zijn om zelf te ontdekken wat jouw talenten zijn. Het is fijn dat iemand je erbij helpt.

Vind je het toch lastig om helemaal zelfstandig aan de slag te zijn dan kun je losse coachuren kopen voor extra begeleiding.

Ontwerp zonder titel (37) (1)

Inhoud van het online Studiekeuzestappenplan:

  • 15 filmpjes met belangrijke informatie en uitleg
  • Een duidelijk stappenplan
  • Leuke en verhelderende opdrachten

Startdatum: Zodra je het pakket hebt aangeschaft via de webwinkel kun je aan de slag!

Voordelen van dit pakket:

  • Je kunt je eigen planning maken
  • Het is goedkoper dan persoonlijke begeleiding
  • Je kan helemaal zelfstandig werken
  • Je kunt losse begeleidingsuurtjes kopen

Investering in jezelf:

€ 125,-

Inspirerend

Verrassend

Duidelijk