Studiekeuzebegeleiding in een groepje

de kracht van de vraag van de ander

Inspirerend

Verrassend

Duidelijk

In een groepje ontdek je samen meer studiekeuze mogelijkheden

Inspireer en help elkaar onder deskundige begeleiding

Start op woensdag 29 november 2023 van 19.30 - 21.00 uur online via Teams

layla en sarah

Je zit al dagen achter je computer websites van vervolgstudies te lezen. Je bent er helemaal klaar mee want er is zo veel informatie, er komt geen eind aan! Na uren doorklikken heb je zoveel gelezen dat je niet meer weet wat je in het begin hebt gezien. Je bent de draad helemaal kwijt.

Herken jij dit? Je bent niet de enige!

Wanneer je zelfstandig op zoek gaat naar een vervolgstudie is de kans groot dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Er zijn namelijk meer dan 3.000 mogelijkheden.😲 Haal daar maar eens de studie uit die het beste bij je past. De kans is groot dat je vastloopt in je zoektocht.

Super goed dat je hier nu bent want ik kan je helpen!

 

Stel je voor: Je zit in een les en je vindt het lastig om de juiste vragen te stellen. Wanneer jij nog aan het nadenken bent over hoe je jouw vraag zal formuleren, stelt een van jouw klasgenoten precies die vraag. Dat is superfijn! Dat noemen we: De kracht van de vraag van de ander.

Ook wanneer je gaat brainstormen over verschillende mogelijkheden is de kracht van een groep heel belangrijk. Samen bedenk je veel meer mogelijkheden dan in je eentje.

Veel leerlingen en studenten denken dat je een studiekeuze helemaal alleen moet maken, eventueel met behulp van je ouders of een decaan. Wanneer dat niet lukt vragen ze mij om hulp. Ze denken dan dat een individueel traject dan het verstandigst is.

Maar uit ervaring weet ik dat je in een groep veel meer mogelijkheden en voorbeelden ziet. Ook krijg je meer informatie, omdat je groepsgenoten vragen stellen die jij misschien niet bedenkt. En de vragen die jij stelt zijn heel belangrijk voor de andere groepsleden!

En een ander belangrijk voordeel: een studiekeuzetraject in een groepje is veel goedkoper. 😉

Op woensdagavond 29 november start er weer een online Studiekeuzegroep.

Er is plaats voor maximaal 6 deelnemers.

groep aan tafel 2

Data: 29 november, 6 december, 13 december, 20 december, 10 januari

Tijd: 19.30 tot ongeveer 21.00 uur

Investering in jouw toekomst:  € 575,-
Wil je in termijnen betalen? Dat kan. Stuur me even een mailtje op xandra@inspiratiemotor.nl

Er zijn maar 6 plekjes beschikbaar!

Wie ben jij en wat past bij jou?

Heb jij al een goed en duidelijk beeld van jezelf? Kun jij precies opnoemen wat jouw karaktereigenschappen en talenten zijn? Dat is belangrijk want als je niet goed weet waar jij goed in bent en wat jouw gedrag is in bepaalde situaties, wordt het heel lastig om de studie te vinden die precies bij jou past.

Vind je dat lastig? Je bent niet de enige. Veel leerlingen en studenten vinden het heel lastig om kenmerken van zichzelf te noemen. Vaak kunnen ze er maar twee bedenken. In de eerste fase van het keuzetraject ontdek jij wie je echt bent en wat jouw talenten en toekomstdromen zijn. De groep speelt in deze fase een belangrijke rol, zij zijn jouw spiegel en geven feedback. Dat is in het begin misschien een beetje spannend maar voelt al snel heel vertrouwd. En leer je juist dingen over jezelf die je zelf nog niet gezien had omdat ze voor jou heel normaal en gewoon zijn.

Wanneer het zelfbeeld helemaal duidelijk is gaan we opzoek naar de verschillende studiemogelijkheden. Samen met de groep gaan we brainstormen om te kijken wat er allemaal mogelijk is. Dat is vaak veel meer dan je denkt. Doordat anderen met ideeën komen, ontdek je mogelijkheden waar je anders niet aan gedacht had.

Als laatste leer je natuurlijk hoe je zelf uit al deze mogelijkheden de beste keuze maakt.

Roos: 'Door de groep heb ik mezelf nog beter leren kennen.'

Roos heeft deelgenomen aan een Studiekeuzetraject in een groepje.

'Van te voren vond ik het doodeng! Ik had zelf liever een individueel traject gedaan maar mijn ouders vonden dat te duur. Achteraf ben ik heel blij dat ik juist in een groepje terecht kwam. Je leert elkaar in een korte tijd heel goed kennen. Brainstormen voor een ander is gemakkelijker dan voor jezelf en zo help je elkaar heel goed. Ook kreeg ik fijne feedback uit de groep waardoor ik mezelf steeds beter leerde kennen. Met een aantal mensen uit de groep heb ik nog steeds contact.'

groep aan tafel 3

Ik zet alle informatie even voor je op een rij:

  • Vijf online studiekeuzebijeenkomsten via Teams (29 november, 6 december, 13 december, 20 december, 10 januari).
  • We starten om 19.30 uur en het duurt tot ongeveer 21.00 uur.
  • Voor 15 januari, de uiterste inschrijfdatum voor een studie met een Numerus Fixus, weet jij welke studie echt bij jou past.
  • Je krijgt duidelijke uitleg en begeleiding van een hele ervaren Studiekeuzecoach.
  • We brainstormen als groep ook voor elkaar. Jij helpt de anderen, de anderen helpen jou. Misschien ontmoet je hier al een nieuwe klasgenoot!
  • Iedereen vult voor de eerste bijeenkomst de bijbehorende test in. Zo krijg je al heel veel informatie over jouw voorkeurs gedrag, talenten en toekomstmogelijkheden.
  • Je mag altijd appen met jouw studiekeuzecoach
  • Je ontvangt de coachmap en de keuzegids
  • Je betaalt nu maar €575 in plaats van €875 voor een individueel traject. Dat scheelt je €300!

Wees er snel bij want deze 6 plekken zijn zo vol!

xandra tablet inspiratiemotor

Tip: vinden jouw vrienden het ook moeilijk om een studiekeuze te maken? Maak dan zelf een groepje van 5-6 personen!

Inspirerend

Verrassend

Duidelijk