Studiekeuze op maat

stel zelf jouw studiekeuzetraject samen

Inspirerend

Verrassend

Duidelijk

Iedereen is anders en daarom is maatwerk altijd mogelijk

jasmijn tandwielen

Het laatste zetje

Speciale wensen

Soms zijn er speciale omstandigheden waardoor iemand niet in een van de basistrajecten past. Xandra heeft veel ervaring in het begeleiden van leerlingen en studenten met speciale wensen. Je kunt hierbij denken aan: autisme, TOS, slechtziendheid, angststoornissen enz.

Er is in deze situaties vaak iets meer tijd en begeleiding nodig om tot een goede keuze te komen. Xandra kan ook contactleggen met vervolgopleidingen om te zien welke extra begeleiding op een school mogelijk is.

Al een keer gestopt met een studie?

Wanneer je al een of meerdere keren gestopt bent met een studie kan het heel spannend zijn om een nieuwe keuze te maken. Vaak blijf je dan je tussenjaar maar verlengen om zo de keuze uit te stellen. Want wat als je weer verkeerd kiest? Tijdens een traject op maat nemen we de tijd om jouw zelfvertrouwen te herstellen. We kijken hoe je de eerdere keuzes maakte en kunnen hiervan leren. Dit herstelt jouw zelfvertrouwen waardoor je weer met plezier opzoek kunt gaan naar de studie die wel écht bij jou past.

Sommige studenten hebben zelf al heel veel informatie opgezocht en open dagen bezocht voordat ze contact met mij opnemen. Dan lukt het bijvoorbeeld niet om een definitieve keuze te maken uit vier leuke studies. Het is dan niet nodig om een traject van vijf gesprekken te volgen. Een of twee gesprekken zijn dan vaak genoeg. Ook voor deze studenten kan een maatwerktraject een hele fijne keuze zijn.

Onderdelen Studiekeuzemaatpakket

Stel zelf jouw Studiekeuzetraject samen

Je kunt zelf, in overleg en op advies van Xandra, jouw Studiekeuzetraject samenstellen.

Het traject kan bestaan uit de volgende onderdelen:

  • Toegang tot de online academie. In de Inspiratiemotor Academie kun je zelfstandig aan de slag met jouw studiekeuze. Door middel van 15 filmpjes en leuke opdrachten doorloop je zelf het Studiekeuzestappenplan. Dit is een goede voorbereiding op het maken van jouw studiekeuze.
  • De Coachmap is een papieren map vol met leuke opdrachten en belangrijke informatie. Deze map is de basis van de Studiekeuzecoaching. Je kunt hiermee niet zelfstandig aan de slag maar hebt hierbij de begeleiding van Xandra nodig. De coachgesprekken kunnen niet zonder deze map.
  • De Keuzegids bestelt Xandra via internet. Wanneer jouw coachgesprekken online zijn krijg je hem thuisgestuurd. Spreek je Xandra in haar praktijk dan ontvang je de Keuzegids tijdens het eerste gesprek. Je kunt ook zelf de gids bestellen, de prijs is hetzelfde. Er bestaat een gids voor het MBO, een voor het HBO en een voor de Universiteiten. Wanneer het nog niet duidelijk is welk type onderwijs jij wilt gaan volgen wachten we nog even met het bestellen van de gids. In de gids vind je heel veel informatie over alle verschillende opleidingen en hij is onmisbaar als je een keuze moet maken.
  • Veel studenten vinden het lastig om zichzelf goed te beschrijven. Het is best moeilijk om jouw eigen talenten en karaktereigenschappen te beschrijven. Toch is het heel belangrijk dat je weet wie je bent. Pas dan lukt het om een studie te vinden die echt past bij jòu. De Student Profiel Analyse is een korte test (ongeveer 10 minuten) die heel veel duidelijkheid geeft. Je ontvangt na de test een hele duidelijke beschrijving van jouw talenten en voorkeursgedrag.
  • Tijdens de Begeleidingsgesprekken helpt Xandra jou tijdens jouw zoektocht naar de juiste studie. Dit kan via Teams of bij Xandra in de praktijk. Beide gaat even goed. Samen doorlopen we alle stappen van het Studiekeuzestappenplan. Door meer dan 30 jaar onderwijservaring weet Xandra precies de juiste vragen te stellen. Hierdoor wordt het duidelijk welke studie echt goed bij jou past!

 

Prijzen van de verschillende onderdelen

  • Online Academie                                 € 125,-
  • Coachmap                                            €    45,-
  • Keuzegids                                             €    37,95
  • Student Profiel Analyse test              € 175,-
  • Begeleidingsgesprek prijs per uur     €   49,50

 

melissa over schouder

Inspirerend

Verrassend

Duidelijk