Ervaringen

bram oud student inspiratiemotor
quote oud student inspiratiemotor

In dit traject heb ik mezelf veel beter leren kennen. Toen ik begon met het traject had ik verwacht dat er een zakelijke, economische opleiding uit zou komen. Tijdens het traject, de gesprekken en de opdrachten, ontdekte ik dat ik veel belangstelling heb voor psychologie. Na de zomer start ik met een opleiding sociaal werk en daarna wil ik toegepaste psychologie gaan studeren.

Wanneer ik vrienden en bekenden zie twijfelen over hun studiekeuze zal ik ze zeker dit traject aanraden. Met Xandra ga je vinden wat bij je past. Daarnaast leer je nog veel meer extra dingen.

Ik geef het traject een 9,5.

Het is mijn zoon gelukt om een opleiding te vinden die bij hem pas. Ik vond het heel postief dat je in het traject echt van begin tot eind meegenomen werd: wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik? Dit heeft onze zoon ontzettend veel zelfvertrouwen gegeven en wat nog belangrijker is toekomstperspectief. Dat toekomstperspectief was hij helemaal verloren door zijn handicap. Wij, als ouders, konden hem dat niet bieden.

Xandra geeft zoveel meer dan een psycholoog of andere instanties. Maar goed niet iedereen kan een hoger tarief betalen. Maar je bent het waard! Wees niet te bescheiden in wat je bijdraagt aan de toekomst van jongeren. Ook het op afstand werken ging perfect!

Ik zou het traject zeker aanbevelen aan andere ouders!

maaike planting oud student Inspiratiemotor

Nadat ik al heel snel gestopt was met mijn HBO opleiding verwees een vriendin mij naar Xandra. Nu weet ik wel wat ik wil. Ik ga diermanagement in Leeuwarden studeren.

Ik vond het heel leuk om samen te zitten en alles tot aan de kern uitzoeken. Wat je dwars zit, wat je onzekerheden zijn etc. Ik heb ook heel veel aan de persoonlijke gesprekken gehad. Hierdoor kan ik al mijn gevoelens en meningen goed apart zetten om ze meer te begrijpen.

Ik zou dit traject zeker aan anderen aanraden! Het is lastig door alle opties en vroeg moeten weten om iets passends te zoeken. Door rustig te zitten en er over te praten krijg je veel meer overzicht over jezelf en alle opties.

quote oud student inspiratiemotor

Onze dochter kwam voor hulp bij het maken van een profielkeuze. Dat is goed gelukt. Ze heeft zelfs al een top 3 van studies die echt bij haar passen.

Ook heeft ze geleerd hoe je stap voor stap een definitieve keuze maakt. Hierdoor is er geen stress meer rondom de studiekeuze.

Daarnaast word je als ouder ook heel hartelijk ontvangen met een kopje koffie bij de open haard op de veranda.

Het was iedere donderdagavond een genot om naar Stadskanaal te komen.

rafael oud student inspiratiemotor

Ik heb mezelf beter leren kennen, omdat je met opdrachten aan de slag gaat die je helpen om voor jezelf duidelijkheid te krijgen in wat je leuk vind om te doen en wat je competenties zijn. Ook zijn we bezig geweest met mijn eigen doelen en waar ik mezelf over tien jaar zie staan. Je gaat dus niet alleen aan de slag met je studiekeuze, maar ook met een stukje zelfkennis waar je later ook nog veel aan hebt. Door deze zelfkennis was het makkelijker om uit het mega aanbod van studies een bijpassende studie te kiezen.

Ik ben erachter gekomen dat de creatieve kant en de rationele kant beiden terug moeten komen in de baan die ik later graag zou willen uitvoeren, omdat deze twee kanten erg in mijzelf naar voren komen. Ik vind het leuk om beeldend en creatief bezig te zijn, maar daarbij vind ik het ook belangrijk om na te denken over de “waarom” vraag. Uiteindelijk heb ik samen met Xandra allerlei studies vergeleken en heb ik er voor gekozen om Communicatie te gaan studeren aan de Hanzehogeschool in Groningen.

quote Joris oud student inspiratiemotor

Ik ga straks Sport, gezondheid en management doen aan de Hanze Hogeschool in Groningen.
Ik ben blij met mijn keuze omdat ik nu zeker weet dat ik iets gevonden heb wat bij mij past.
Xandra heeft een leuke en goede manier om je te helpen bij het maken van een studiekeuze, zoals bijvoorbeeld met Bert en Ernie.

Wanneer je echt niet weet wat je moet kiezen maar je wilt wel doorstuderen dan helpt Xandra jou bij het kiezen van wat je echt leuk vindt!

layla oud student Inspiratiemotor

Dit schooljaar ben ik gestart met een MBO opleiding die helemaal niet bij mij bleek te passen. Omdat ik nog leerplichtig ben kon ik niet stoppen. In overleg met mijn mentor heb ik Xandra om hulp gevraagd. Op school bleef ik de algemene vakken wel volgen. Eindelijk weet ik wat ik wil en heb ik de opleiding gevonden die echt bij mij past. Vooral de methode van Bert en Ernie heeft mij echt geholpen. Ik voelde me thuis bij Xandra. Het was echt gezellig en ze geeft leuke opdrachten. Hierdoor weet ik wat ik nu wil gaan doen.

jannie moeder oud student inspiratiemotor

Mijn dochter heeft de opleiding gevonden die echt bij haar past.

In het begin van het traject beweegt Xandra mee in alle richtingen. Samen onderzoekend. Mijn dochter heeft zichzelf hierdoor goed leren kennen. Dit was nodig om tot een goede keuze te komen. De begeleiding is warm en persoonlijk. Buigt mee en neemt initiatief waar dat nodig is. We hadden het gevoel dat onze dochter altijd bij Xandra terecht kan. Ik heb niets dat tegen viel.

Xandra krijgt van ons een dikke 10!

hanna oud student inspiratiemotor

Op dit moment rond ik mijn MBO-opleiding af. Ik ben super blij en opgelucht dat ik nu weet dat ik in september ga starten met mijn HBO-opleiding in Groningen. Dat was een paar maanden geleden wel anders. Toen had ik nog totaal geen idee wat ik wilde gaan doen. Samen met het afronden van mijn MBO gaf dat heel veel stress. Mijn werkgever gaf mij het advies om contact op te nemen met Xandra. Ik ben blij dat ik dit gedaan heb. Nu weet ik wat ik wil en kan ik rustig mijn examen afronden.

De coaching bij Xandra was heel leerzaam en ook gezellig. Ze is heel open waardoor het gemakkelijker is om ook open over jezelf te zijn. Ik vond het moeilijk om me een beeld te vormen van de toekomst en wat ik later allemaal wil. De methode met Bert en Ernie heeft mij hier heel goed bij geholpen. Dit was voor mij een nieuwe manier van zoeken en beslissen. Je leert jezelf echt beter kennen. Ook het gevoel dat je het niet alleen hoeft te doen vond ik fijn.

sarah oud student Inspiratiemotor

Alleen maar lof voor Xandra! Dit is docente die snapt hoe mensen werken en precies weet welke manier van aanpak bij wie werkt.

Tijdens de lessen die ik van haar gevolgd heb, kreeg ik de gelegenheid mij verder te ontwikkelen in de dingen waar ik mezelf in wilde verbeteren. Hierdoor ging ik er altijd met plezier heen. Ik kan oprecht zeggen dat ik na deze lessen gegroeid ben als persoon en niet alleen mezelf, maar ook andere mensen beter snap. Als je leert wat je wilt leren, op wat voor vlak dan ook, is het zoveel makkelijker om het daadwerkelijk te snappen en er wat mee te doen.  Veel docenten zouden een voorbeeld moeten nemen aan hoe Xandra lesgeeft. Zij snapt dat niet alleen mensen wat van haar kunnen leren, maar ook andersom. Het is heerlijk om als student zijnde met iemand te kunnen sparren die je ziet op dezelfde waarde als dat zij is.
Van mij krijgt ze een 10 uit de 10!

Sarah van Wolde

quote Cornel oud student inspiratiemotor

Tijdens het traject hebben we de verschillende mogelijkheden onderzocht. Al snel kwam ik er achter dat ik de havo wil afronden en dan door wil naar het HBO. Xandra heeft eerst alle mogelijkheden op een rij gezet. Alles dat echt niet bij mij paste hebben we rood gemaakt. Alles dat ik misschien wel interessant vond of dat ik niet kende maakten we oranje. Alles dat mijn belangstelling had maakten we groen. Dit gaf al rust en overzicht. Het traject zat goed in elkaar. Ik heb geleerd om ordening in mijn gedachten te brengen. De methode van Bert en Ernie hielp daarbij. Daardoor ben ik er achter gekomen wat ik wil: Naar de sprint-havo en daarna Toegepaste Wiskunde op het HBO.

jolanda westerhof moeder oud student inspiratiemotor

Onze zoon heeft inzicht gekregen in wat hij echt wil en hoe hij gebruik kan maken van zijn kwaliteiten. De aanpak met Bert en Ernie hier in is uniek en doeltreffend!

Ik zal de coaching van Xandra zeker aanbevelen. Deze aanpak en werkwijze hebben het juiste resultaat bereikt. Xandra helpt studenten / scholieren echt goed inzicht te krijgen in wat ze kunnen. Wij zijn zeer tevreden.