Ervaringen

Het werd mij duidelijk waarom ik altijd zo twijfel

Ik twijfel altijd over alles. Daarom was het ook zo moeilijk om een studie te kiezen. Na een tussenjaar wist ik het nog steeds niet. Bij Xandra heb ik ontdekt waarom ik altijd zo twijfel. Ik geleerd hoe je dan toch een keuze maakt. Daar ben ik heel blij mee. Na de zomer start ik in Groningen op de Pabo.

Lisa

groep blij buiten
WhatsApp Image 2023-03-03 at 09.29.47

Ontzettend fijne begeleiding naar een goede studiekeuze!

Omdat het thuis niet zo lekker ging had ik totaal niet verwacht dat ik zou slagen voor mijn eindexamens van de havo. Wat mij, vol verbazing van iedereen, toch wel is gelukt. Ik had me daarom nog niet ingeschreven voor een opleiding. Na kort onderzoek klonk Social Work wel leuk en heb ik me na de inschrijf datum daar nog voor aan kunnen melden. Na een half jaar merkte ik dat de studie niks voor mij was en heb ik hals over kop besloten om te stoppen en ergens een fulltime baan te zoeken. Dat studeren? Dat hoeft van mij niet meer dacht ik toen. Toen in september weer volop aan de studie werd begonnen begon het toch weer wat te kriebelen, na een heleboel opleidingen bekeken te hebben eindigde ik (zoals Xandra dat zegt) op een rotonde waar ik de afslag niet van weet. Ik merkte dat ik daardoor ontzettend in de knoop raakte met mezelf en niet meer wist wat ik moest doen. Op aanraden van een collega kwam ik bij Xandra terecht. Het eerste kennismakingsgesprek was al ontzettend fijn, ze benoemde al een hele boel dingen (zoals bijvoorbeeld die rotonde) waar de meeste studenten tegen aan lopen als ze een studie willen kiezen, voor mij heel herkenbaar. Ze was direct ook heel transparant over de kosten van het traject en welk traject dan goed bij mij zou passen, wat ik persoonlijk ontzettend fijn vind. Ik kreeg van haar na akkoord de studiekeuze map thuis gestuurd en kon alvast aan de slag met een aantal opdrachten en de persoonlijkheidstest. Bij de eerste afspraak werd ik hartelijk welkom geheten en voelde ik mij meteen op mijn gemak en thuis, er hangt een ontzettend fijne sfeer. Samen hebben gekeken naar wat voor mij belangrijk is en ze heeft ontzettend haar best gedaan om een goed plaatje van mij te krijgen. De opvolgende afspraken waren in net zo’n fijne sfeer, het was oprecht gezellig en ik voelde me veilig genoeg om mijn twijfels en angsten bij haar neer te leggen. Niks is te gek en dat maakt het heel comfortabel. Met de fijne hulp van Xandra weet ik wat ik wil studeren!

Simona

review inspiratiemotor_1
review inspiratiemotor_2

review inspiratiemotor_3
review inspiratiemotor_4
review inspiratiemotor_5
review inspiratiemotor_6
review inspiratiemotor_7
review inspiratiemotor
bram oud student inspiratiemotor
quote oud student inspiratiemotor

In dit traject heb ik mezelf veel beter leren kennen. Toen ik begon met het traject had ik verwacht dat er een zakelijke, economische opleiding uit zou komen. Tijdens het traject, de gesprekken en de opdrachten, ontdekte ik dat ik veel belangstelling heb voor psychologie. Na de zomer start ik met een opleiding sociaal werk en daarna wil ik toegepaste psychologie gaan studeren.

Wanneer ik vrienden en bekenden zie twijfelen over hun studiekeuze zal ik ze zeker dit traject aanraden. Met Xandra ga je vinden wat bij je past. Daarnaast leer je nog veel meer extra dingen.

Ik geef het traject een 9,5.

Het is mijn zoon gelukt om een opleiding te vinden die bij hem pas. Ik vond het heel postief dat je in het traject echt van begin tot eind meegenomen werd: wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik? Dit heeft onze zoon ontzettend veel zelfvertrouwen gegeven en wat nog belangrijker is toekomstperspectief. Dat toekomstperspectief was hij helemaal verloren door zijn handicap. Wij, als ouders, konden hem dat niet bieden.

Xandra geeft zoveel meer dan een psycholoog of andere instanties. Maar goed niet iedereen kan een hoger tarief betalen. Maar je bent het waard! Wees niet te bescheiden in wat je bijdraagt aan de toekomst van jongeren. Ook het op afstand werken ging perfect!

Ik zou het traject zeker aanbevelen aan andere ouders!

maaike planting oud student Inspiratiemotor

Nadat ik al heel snel gestopt was met mijn HBO opleiding verwees een vriendin mij naar Xandra. Nu weet ik wel wat ik wil. Ik ga diermanagement in Leeuwarden studeren.

Ik vond het heel leuk om samen te zitten en alles tot aan de kern uitzoeken. Wat je dwars zit, wat je onzekerheden zijn etc. Ik heb ook heel veel aan de persoonlijke gesprekken gehad. Hierdoor kan ik al mijn gevoelens en meningen goed apart zetten om ze meer te begrijpen.

Ik zou dit traject zeker aan anderen aanraden! Het is lastig door alle opties en vroeg moeten weten om iets passends te zoeken. Door rustig te zitten en er over te praten krijg je veel meer overzicht over jezelf en alle opties.

quote oud student inspiratiemotor

Onze dochter kwam voor hulp bij het maken van een profielkeuze. Dat is goed gelukt. Ze heeft zelfs al een top 3 van studies die echt bij haar passen.

Ook heeft ze geleerd hoe je stap voor stap een definitieve keuze maakt. Hierdoor is er geen stress meer rondom de studiekeuze.

Daarnaast word je als ouder ook heel hartelijk ontvangen met een kopje koffie bij de open haard op de veranda.

Het was iedere donderdagavond een genot om naar Stadskanaal te komen.

rafael oud student inspiratiemotor

Ik heb mezelf beter leren kennen, omdat je met opdrachten aan de slag gaat die je helpen om voor jezelf duidelijkheid te krijgen in wat je leuk vind om te doen en wat je competenties zijn. Ook zijn we bezig geweest met mijn eigen doelen en waar ik mezelf over tien jaar zie staan. Je gaat dus niet alleen aan de slag met je studiekeuze, maar ook met een stukje zelfkennis waar je later ook nog veel aan hebt. Door deze zelfkennis was het makkelijker om uit het mega aanbod van studies een bijpassende studie te kiezen.

Ik ben erachter gekomen dat de creatieve kant en de rationele kant beiden terug moeten komen in de baan die ik later graag zou willen uitvoeren, omdat deze twee kanten erg in mijzelf naar voren komen. Ik vind het leuk om beeldend en creatief bezig te zijn, maar daarbij vind ik het ook belangrijk om na te denken over de “waarom” vraag. Uiteindelijk heb ik samen met Xandra allerlei studies vergeleken en heb ik er voor gekozen om Communicatie te gaan studeren aan de Hanzehogeschool in Groningen.

quote Joris oud student inspiratiemotor

Ik ga straks Sport, gezondheid en management doen aan de Hanze Hogeschool in Groningen.
Ik ben blij met mijn keuze omdat ik nu zeker weet dat ik iets gevonden heb wat bij mij past.
Xandra heeft een leuke en goede manier om je te helpen bij het maken van een studiekeuze, zoals bijvoorbeeld met Bert en Ernie.

Wanneer je echt niet weet wat je moet kiezen maar je wilt wel doorstuderen dan helpt Xandra jou bij het kiezen van wat je echt leuk vindt!

layla oud student Inspiratiemotor

Dit schooljaar ben ik gestart met een MBO opleiding die helemaal niet bij mij bleek te passen. Omdat ik nog leerplichtig ben kon ik niet stoppen. In overleg met mijn mentor heb ik Xandra om hulp gevraagd. Op school bleef ik de algemene vakken wel volgen. Eindelijk weet ik wat ik wil en heb ik de opleiding gevonden die echt bij mij past. Vooral de methode van Bert en Ernie heeft mij echt geholpen. Ik voelde me thuis bij Xandra. Het was echt gezellig en ze geeft leuke opdrachten. Hierdoor weet ik wat ik nu wil gaan doen.

jannie moeder oud student inspiratiemotor

Mijn dochter heeft de opleiding gevonden die echt bij haar past.

In het begin van het traject beweegt Xandra mee in alle richtingen. Samen onderzoekend. Mijn dochter heeft zichzelf hierdoor goed leren kennen. Dit was nodig om tot een goede keuze te komen. De begeleiding is warm en persoonlijk. Buigt mee en neemt initiatief waar dat nodig is. We hadden het gevoel dat onze dochter altijd bij Xandra terecht kan. Ik heb niets dat tegen viel.

Xandra krijgt van ons een dikke 10!

hanna oud student inspiratiemotor

Op dit moment rond ik mijn MBO-opleiding af. Ik ben super blij en opgelucht dat ik nu weet dat ik in september ga starten met mijn HBO-opleiding in Groningen. Dat was een paar maanden geleden wel anders. Toen had ik nog totaal geen idee wat ik wilde gaan doen. Samen met het afronden van mijn MBO gaf dat heel veel stress. Mijn werkgever gaf mij het advies om contact op te nemen met Xandra. Ik ben blij dat ik dit gedaan heb. Nu weet ik wat ik wil en kan ik rustig mijn examen afronden.

De coaching bij Xandra was heel leerzaam en ook gezellig. Ze is heel open waardoor het gemakkelijker is om ook open over jezelf te zijn. Ik vond het moeilijk om me een beeld te vormen van de toekomst en wat ik later allemaal wil. De methode met Bert en Ernie heeft mij hier heel goed bij geholpen. Dit was voor mij een nieuwe manier van zoeken en beslissen. Je leert jezelf echt beter kennen. Ook het gevoel dat je het niet alleen hoeft te doen vond ik fijn.

sarah oud student Inspiratiemotor

Alleen maar lof voor Xandra! Dit is docente die snapt hoe mensen werken en precies weet welke manier van aanpak bij wie werkt.

Tijdens de lessen die ik van haar gevolgd heb, kreeg ik de gelegenheid mij verder te ontwikkelen in de dingen waar ik mezelf in wilde verbeteren. Hierdoor ging ik er altijd met plezier heen. Ik kan oprecht zeggen dat ik na deze lessen gegroeid ben als persoon en niet alleen mezelf, maar ook andere mensen beter snap. Als je leert wat je wilt leren, op wat voor vlak dan ook, is het zoveel makkelijker om het daadwerkelijk te snappen en er wat mee te doen.  Veel docenten zouden een voorbeeld moeten nemen aan hoe Xandra lesgeeft. Zij snapt dat niet alleen mensen wat van haar kunnen leren, maar ook andersom. Het is heerlijk om als student zijnde met iemand te kunnen sparren die je ziet op dezelfde waarde als dat zij is.
Van mij krijgt ze een 10 uit de 10!

Sarah van Wolde

quote Cornel oud student inspiratiemotor

Tijdens het traject hebben we de verschillende mogelijkheden onderzocht. Al snel kwam ik er achter dat ik de havo wil afronden en dan door wil naar het HBO. Xandra heeft eerst alle mogelijkheden op een rij gezet. Alles dat echt niet bij mij paste hebben we rood gemaakt. Alles dat ik misschien wel interessant vond of dat ik niet kende maakten we oranje. Alles dat mijn belangstelling had maakten we groen. Dit gaf al rust en overzicht. Het traject zat goed in elkaar. Ik heb geleerd om ordening in mijn gedachten te brengen. De methode van Bert en Ernie hielp daarbij. Daardoor ben ik er achter gekomen wat ik wil: Naar de sprint-havo en daarna Toegepaste Wiskunde op het HBO.

jolanda westerhof moeder oud student inspiratiemotor

Onze zoon heeft inzicht gekregen in wat hij echt wil en hoe hij gebruik kan maken van zijn kwaliteiten. De aanpak met Bert en Ernie hier in is uniek en doeltreffend!

Ik zal de coaching van Xandra zeker aanbevelen. Deze aanpak en werkwijze hebben het juiste resultaat bereikt. Xandra helpt studenten / scholieren echt goed inzicht te krijgen in wat ze kunnen. Wij zijn zeer tevreden.

Foto Nyah

Ondertussen al 2 opleidingen en 4 jaar verder werd het voor mij tijd om hulp te zoeken. Al van kleins af aan was het duidelijk dat ik erg sportief ben. Logische keuze was voor mij dan ook om na mijn HAVO aan de ALO te beginnen. Na een half jaar bleek dit toch niet de juiste, helaas. Na lang twijfelen heb ik toch maar gekozen voor een tussenjaar, want ik had echt geen idee wat ik wilde doen. De ALO was voor mij zo duidelijk en nu, toch niet….. Tijdens mijn tussenjaar heb ik veel gewerkt, maar dit beviel mij totaal niet. Dus hup, toch maar weer naar school. Dit keer koos ik voor Creative Business, want naast sporten hou ik er ook van om creatief bezig te zijn. In mijn eerste jaar van deze opleiding kwam Corona in het spel. Ik vond dat wel chill, want dan kon ik lekker alles vanuit mijn bed doen. Niet echt gemotiveerd was ik dus. Mijn eerste jaar had ik afgerond, op 1 toets na had ik bijna mijn P. Jaar 2….. Geen motivatie, ging niet meer naar lessen, had geen leuke klas genoten en ik vond ook de stof totaal niet leuk. Dus, ook gestopt. Mijn broer heeft ongeveer hetzelfde gehad en hij heeft toen gezocht naar een loopbaanbegeleider. Hij kwam uit bij Xandra en na 5 gesprekken wist hij wat hij wilde doen. Voor het eerst was ook hij enthousiast over een studie. Hierdoor dacht ik, misschien is dit ook handig voor mij! Dus zo zijn we begonnen.

De eerste twee gesprekken met Xandra gingen vooral over mezelf. Wie ben ik, waar hou ik van en waar ben ik goed in. Deze twee gesprekken alleen al hebben mij zo veel rust gegeven, want eindelijk wist ik waarom de opleidingen die ik geprobeerd heb niet bij mij paste. Het lag dus niet aan mijn motivatie. Eindelijk wist ik waar die innerlijke strijd vandaan kwam. Doordat Xandra mij heeft geleerd goed naar mezelf te luisteren en daar ook niet bang voor te zijn weet ik eindelijk wat voor opleiding ik wil doen. Namelijk Fysiotherapie. Een extra motivator is dat ik ook weet wat ik hier later mee wil gaan doen. Waarbij ik eerst zoiets had van: ik wil een hbo opleiding doen voor mijn diploma, denk ik nu: ik wil fysiotherapie doen want ik wil heel graag mensen helpen! Xandra heeft mij niet alleen maar geholpen aan een studie, maar ze heeft me ook een doel voor later meegegeven. Super bedankt Xandra!