Studiekeuzebegeleiding leerlingen en studenten

studiekeuzehulp in de school

Inspirerend

Verrassend

Duidelijk

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Een studiekeuzespecialist als tijdelijke aanvulling van het team

Iedereen die in het middelbaar- en mbo-onderwijs werkt weet dat het vaak te druk is om alle leerlingen/studenten de ondersteuning te geven die ze nodig hebben. Je hebt vaak te weinig tijd en teveel leerlingen. Terwijl elke leerling jouw aandacht verdient. Dat is frustrerend voor de docenten en zeker ook voor de leerlingen en studenten. Leerlingen worden heel onzeker wanneer ze niet voldoende ondersteund worden bij het maken van hun studiekeuze.

Ik ondersteun decanen, mentoren en LOB-docenten tijdens de studiekeuzefase van de leerlingen en studenten. Omdat elke school anders is kom ik altijd eerst langs voor een uitgebreid kennismakingsgesprek waarin we alle wensen van de school bespreken. Met deze informatie maak ik een begeleidingsvoorstel en een offerte.

Onderdelen studiekeuzebegeleiding leerlingen/studenten

Tijdens het kennismakingsgesprek bespreken we op welke manier ik het team het beste kan ondersteunen. Voorbeelden van ondersteuning zijn:

  • Het afnemen van de Student Profiel Analyse. Hierdoor krijgt elke student een goed zelfbeeld. Dit geeft een stevige basis voor de studiekeuze.
  • Verzorgen van LOB-lessen gericht op het ontwikkelen van het zelfbeeld, het onderzoeken van de verschillende studiemogelijkheden en het maken van de definitieve keuze.
  • Een kant en klaar Studiekeuzestappenplan voor elke leerling/student.
  • Individuele gesprekken met leerlingen/studenten die het moeilijk vinden om een definitieve keuze te maken.
  • Verzorgen van informatieavonden voor ouders van studiekiezers
  • Een kant en klaar studiekeuzepakket voor elke leerling/student

Wil jij hulp bij het begeleiden van jouw leerlingen of studenten? Maak dan nu een afspraak voor een kennismakingsgesprek!

inspiratiemotor studiekeuze gids

Ervaringen van leerlingen en docenten

Review van een leerling

review inspiratiemotor_5

Review van een mbo-docent

review inspiratiemotor_4

Inspirerend

Verrassend

Duidelijk