Loopbaantrajecten

Ik zit niet meer op de juiste plek..

man at work vierkant

'Ik ben geen 18 meer maar kun je me toch helpen?'

Regelmatig word ik gebeld met deze vraag.

We werken, hebben misschien een relatie en/of een gezin. De weken hebben hun ritme en volgen elkaar op. Het leven gaat zijn gang. En toch komen we bijna allemaal een keer op het punt dat je je denkt: 'Is dit het?'

Bij de een is dit na een aantal jaren werken in de eerste serieuze baan. Vaak is dit ook het moment waarop andere levenskeuzes gemaakt worden: een serieuze relatie, samenwonen, trouwen, kinderen... De afgelopen tijd hebben zich veel mensen van rond de dertig zich bij mij gemeld met de vraag of ik ze kon helpen met het maken van deze belangrijke keuzes. De dertigers van nu zijn anders dan de generatie dertigers voor hen. Deze generatie denkt op een andere manier over de invulling van hun leven en de plaats van werk in dit leven. De dertiger van nu wil meer flexibiliteit in plaats van een aantal vaste dagen per week werken op een vaste plek.

Kruispunt

Maar ook op latere momenten in het leven kun je op een kruispunt komen. Vaak eind 40, begin 50. De kinderen zijn groter en zelfstandiger of zelfs al uitgevlogen. In het werk is er veel ervaring en kennis opgedaan. En ineens begint het te kriebelen. Is het mogelijk om nog een keer echt totaal iets anders te gaan doen?

In de kern is hun vraag precies dezelfde als bij de jonge leerling of student die een belangrijke toekomstkeuze gaat maken. Het is opnieuw opzoek naar de volgende stap in de toekomst. 'Als dit niet meer is wat ik wil, wat wil ik dan wel?' Het is lastig om de gevolgen van keuzes te overzien waardoor je vast loopt.

Na het loopbaantraject zet je vol zelfvertrouwen de volgende stap in jouw toekomst!

thuiswerken vrouw

Loopbaantrajecten

Een groot en belangrijk deel van ons leven besteden we aan werk. Daarom is het belangrijk dat je werk echt leuk vindt en er voldoening uit haalt. Toch hebben veel mensen dat gevoel niet. Misschien voel jij 's ochtends weerstand om aan het werk te gaan. Of heb je geen zin in de nieuwe dag. Of denk je bij jezelf: is dit het nou?

Dan wordt het tijd om te kijken of je nog wel op de goede plek zit!

Aan de hand van een duidelijk stappenplan gaan we samen onderzoeken waar jouw onbestemde gevoel vandaan komt. Soms is dat meteen heel duidelijk maar regelmatig is dit ook een zoektocht. Wanneer de oorzaak van de onrust duidelijk is brainstormen we over alle verschillende mogelijkheden, zonder hier meteen een oordeel over te hebben. Vaak is er veel meer mogelijk dan je denkt! In de laatste fases van het traject leer je hoe je zelf de juiste keuze maakt. Tot slot werken we jouw keuze uit in een helder stappenplan.

Zo heb je zelf weer sturing over jouw loopbaan en toekomst!

Wanneer je nog niet wilt dat jouw huidige werkgever op de hoogte is van jouw onrust, kies dan voor het privétraject.

Werkgevers vinden het belangrijk dat medewerkers zich prettig voelen in hun werk en stimuleren daarom loopbaanontwikkelingen. Regelmatig worden daarom loopbaantrajecten door werkgevers gefinancierd. Kies dan voor loopbaantraject via werkgever. Natuurlijk wordt de inhoud van onze gesprekken niet met de werkgever gedeeld.

Via de onderstaande knoppen vind je meer informatie over de verschillende trajecten.

Inspirerend

Verrassend

Duidelijk