Informatie voor scholen

Leerlingen vol zelfvertrouwen de volgende stap in de toekomst helpen zetten

Dat is de primaire taak van een school

Xandra Koops

'Dit had ik eigenlijk op school moeten leren!'

Dat zeggen studenten en hun ouders aan het eind van het traject bij mij.

Leerlingen helpen bij het maken van een studiekeuze is veel meer dan hen doorverwijzen naar open dagen van vervolgopleidingen. Het gaat vaak ook verder dan de LOB-lessen. De basis van een succesvolle studiekeuze is het echt goed kennen van jezelf. Veel studenten geven aan dat ze dat hebben gemist op de middelbare school of het mbo.

Het ontbreekt decanen vaak aan tijd om alle leerlingen echt goed en persoonlijk te begeleiden. Veel mentoren vinden het ook lastig om deze fase goed te begeleiden omdat Studiekeuze hun vak niet is.

Xandra helpt scholen in het ondersteunen van de leerlingen die een studiekeuze moeten maken, en helpt ook de docenten die deze leerlingen moeten begeleiden.

Zo maken veel meer leerlingen een succesvolle studiekeuze. Hierdoor voelen ze zich gezien en gesteund waardoor ze meer tevreden terugkijken op hun middelbare school periode.

 

Inspiratiemotor inzetten op school

Het is mijn missie om zo veel mogelijk jongeren te begeleiden zodat zij vol (zelf)vertrouwen de volgende stap in hun toekomst zetten. Omdat het niet mogelijk is om alle jongeren zelf persoonlijk te begeleiden deel ik mijn expertise en ervaring ook op scholen.

Dit kan op verschillende manieren:

  • Het begeleiden het studiekeuzetraject van studenten. Dit kan in groepen en/of individueel. Het traject wordt altijd gecombineerd met vooraf het informeren van ouders/verzorgers tijdens een informatieavond.
  • Het verzorgen van LOB-lessen ter voorbereiding op toekomstkeuzes.
  • Het begeleiden en spelen van de studiekeuzespellen: Toekomst Coderen en Speurneuzen. Dit kan een onderdeel zijn van het studiekeuzetraject van een klas.
  • Train de trainer: deskundigheidsbevordering van docenten, mentoren, SLB-ers en decanen.

De programma's zijn geschikt voor vmbo-tl, havo, vwo en mbo.

Via de onderstaande knoppen vind je alle informatie over elk onderdeel.

Inspirerend

Verrassend

Duidelijk