Studiekeuzebegeleiding

Moet jij een studie kiezen maar geen idee wat bij jou past?

Ontwerp zonder titel (33) (1)

Vind je het moeilijk om uit al die mogelijkheden een goede keuze te maken?

Geen stress, ik ga je helpen!

Het maken van een studiekeuze is als het maken van een puzzeltje. Zelf ben je het ene puzzelstukje en uit duizenden mogelijkheden wil je de studie vinden die echt goed bij jou past.

Wanneer je niet weet hoe je dit moet aanpakken kan het heel lastig zijn om de juiste keuze te maken. Om je te helpen heb ik het Studiekeuzestappenplan gemaakt wat we samen gaan doorlopen.

De eerste stap is het goed leren kennen van jezelf. Want als je niet goed weet hoe jouw eigen puzzelstukje eruitziet wordt het heel erg lastig om de hele puzzel te maken.

Pas wanneer jij goed weet wat jouw talenten zijn, gaan we onderzoeken wat jouw doel precies is om daarna alle mogelijkheden te bekijken.

Tot slot leer je hoe je zelf daaruit de juiste definitieve keuze maakt.

Ben je al een keer begonnen en voortijdig gestopt met een studie?

Dan kan ik me voorstellen dat je het nu extra spannend vindt om opnieuw een keuze te maken. 

Tijdens het Studiekeuzetraject besteden we hier uitgebreid aandacht aan.

Studiekeuzetrajecten

Iedereen is verschillend. Om iedereen goed te kunnen begeleiden heb ik verschillende studiekeuzetrajecten ontwikkeld.

 

Zelfstandig aan de slag

Moet je een profielkeuze maken, zit je in havo 4 of vwo 5 en heb je dus nog veel tijd voor het maken van jouw keuze? Dan kun je jezelf goed voorbereiden in de Online Omgeving van Inspiratiemotor. Je ontdekt welke stappen je kunt zetten om een goed studiekeuze te maken. Dit zelfstandige traject is de perfecte voorbereiding!

Studiekeuzebegeleiding in een groepje

Een Studiekeuzegroepje is leuk! Onder deskundige begeleiding ontdek je jouw talenten en karaktereigenschappen en samen met de groep onderzoek je verschillende studies. Doordat jouw medestudenten ook vragen stellen krijg je extra informatie. Zo ontdek je studies waar je zelf misschien nooit aan had gedacht. Aan het eind van het traject heb je jouw studie gevonden!

Individuele begeleiding

Wil jij de aandacht van jouw studiekeuzecoach helemaal voor jezelf? Kies dan voor de Individuele begeleiding. Samen met coach Xandra doorloop je alle stappen van het Studiekeuzestappenplan. Aan het eind van het traject heb je jouw droomstudie gevonden!

Traject op maat

Zijn er speciale omstandigheden waarom het voor jou lastig is om de juiste opleiding te vinden? Dan is een traject op maat voor jou de beste keuze. Xandra heeft veel ervaring in het begeleiden van studenten met speciale wensen. Hierbij kun je denken aan: autisme, TOS, slechtziendheid, angststoornis enz. Ook wanneer je al een keer een verkeerde keuze hebt gemaakt en je bang bent om opnieuw een foute keuze te maken kan het handig zijn om voor een maattraject te kiezen.

Via de onderstaande knoppen vind je alle informatie over de verschillende trajecten.

Wil je liever overleggen wat voor jou de beste optie is?

Neem dan contact op met Xandra voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Inspirerend

Verrassend

Duidelijk