Individuele Studiekeuzebegeleiding

stap voor stap begeleiding

Inspirerend

Verrassend

Duidelijk

Om de juiste studiekeuze te maken moet je jezelf echt goed kennen

Kun jij zo, zonder voorbereiding, een aantal karaktereigenschappen en talenten van jezelf opnoemen? Weet jij wat je écht leuk vindt? En niet wat je leuk zou moeten vinden? En heb jij een beeld van jouw leven over 10 jaar?

Vind je het lastig om hier een snel antwoord op te geven? Je bent niet de enige. De meeste leerlingen en studenten die mijn hulp vragen vinden dit ook lastig, maar het lukt ze wel om met mijn hulp een opleiding te vinden die echt bij ze past.

Samen gaan we aan de slag om te kijken wat jij echt leuk vindt en waar je goed in bent. Jij bent zelf namelijk dat ene puzzelstukje en uit al die duizenden mogelijkheden zoek je het stukje dat bij jou past. Gelukkig hoef je dat niet alleen te doen.

Als je een goed beeld hebt van wat je wilt en leuk vindt, dan gaan we de mogelijkheden onderzoeken!

In het tweede deel van het coachtraject gaan we onderzoeken welke mogelijkheden er allemaal zijn en leer je hoe je uit al deze mogelijke opleidingen jouw studie gaat vinden.

Aan het einde heb je jouw opleiding gevonden!

 

Inhoud individueel Studiekeuzetraject

 • Persoonlijke talententest. Zodat jij een duidelijk beeld krijgt van al jouw talenten.
 • Persoonlijk adviesrapport. Heel fijn om te gebruiken bij de intake op jouw nieuwe opleiding. Je kunt het ook goed gebruiken tijdens het maken van sollicitatiebrieven.
 • Vijf individuele coachsessies. (2 uur per keer, online via Teams of offline in mijn lokaal) Stel ik veel vragen en luister ik heel goed naar jouw antwoorden. Daardoor wordt het steeds duidelijker wat echt bij jou past.
 • Je leert een persoonlijk stappenplan maken, zodat je ook in de toekomst weet hoe je zelf een ingewikkelde keuze kunt maken.
 • Coachmap met opdrachten. Aan de hand van deze map doorloop je, samen met mij, het hele studiekeuzeproces. We gaan hier heel flexibel mee om. Iedereen is anders en daarom slaan we soms opdrachten over en nemen we voor andere opdrachten juist veel meer tijd. Het is een persoonlijk traject en we gebruiken de opdrachten die jij nodig hebt om inzicht te krijgen.
 • Studiekeuzegids met alle mogelijke studies.
 • Samen komen we tot een definitieve eindkeuze!
xandra en jasmijn

Voordelen individueel Studiekeuzetraject

 • Een echte kennismaking met jezelf! Doordat jij jezelf echt goed leert kennen wordt het kiezen van een goed passende opleiding veel gemakkelijker.
 • Afspraken in de praktijk of online via Teams mogelijk. Tijdens de lockdowns hebben mijn studenten en ik ontdekt dat de gesprekken online net zo gemakkelijk gaan als wanneer je bij mij bent. Het maakt dus niet uit waar je woont. Ik heb zelf iemand mogen begeleiden die in Spanje woont.
 • Het traject is een-op-een waardoor je echt aandacht krijgt. Het traject gaat over jou: jouw twijfels, jouw ervaringen en jouw onzekerheden. Het is fijn dat er dan niemand meeluistert.
 • Na het maken van de SPA-test ontvang je een duidelijk testresultaat met persoonlijk rapport. We gaan dit samen helemaal bespreken. Dit vergroot jouw zelfkennis. SPA = Student Profiel Analyse.
 • Combinatie tussen zelfstandig aan opdrachten werken en individuele coaching. Om het traject echt succesvol te maken is het belangrijk om er ook thuis over na te denken.
 • Veel ruimte voor het stellen van vragen. Ik stel vragen aan jou maar ik hoop dat je mij ook veel vragen gaat stellen. Vind je dat nog een beetje spannend? Ik zie dat dit bij mijn studenten alleen het eerste half uur zo is. Daarna voelt het helemaal vertrouwd en komen de vragen vanzelf.
 • Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. Als je jong bent verander je heel snel. Natuurlijk houd ik daar rekening mee. We praten niet alleen over de keuze die je nu maakt maar zeker ook over de toekomst.
 • WhatsApp contact mogelijk gedurende het traject. Graag zelfs, want dan weet ik dat je lekker aan de slag bent. 😉

Praktische informatie individueel Studiekeuzetraject

We starten met een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Wanneer je start met de Individuele Studiekeuzecoaching ontvang je een contract met alle afspraken.

De startdatum is in overleg.

De gesprekken zijn in mijn lokaal of via Teams. Beide werken even goed.

Investering in jouw toekomst: € 895,-

In termijnen betalen is mogelijk.

 

xandra hayden wereldbol

Inspirerend

Verrassend

Duidelijk